Aparate de reazem din neopren armat


Aparate de reazem

Aparate de reazem din neopren armat

Pentru mai multe detalii despre produsele noastre nu ezitati sa folositi pagina noastra de Contact.

Aparate reazem din neopren sunt elemente care asigura transmiterea solicitarilor de orice natura de la suprastructura la infrastructura. Aceste Aparate reazem din neopren trebuie astfel alcatuite incat sa permita miscarile de translatie si rotatie a suprastructurii in anumite limite, fara a crea solicitari neprevazute in vreunul din elementele podului

Aparatele de reazem din neopren sunt formate din straturi succesive de neopren si frete, vulcanizate intr-o matrita in conditii de temperatura si presiune ridicata.Acestea sunt pentru poduri si constructii civile, alcatuite din cauciuc policloroprenic (Neopren) armate cu table de otel (frete), pentru reactiuni cuprinse între 200 KN si 5000 KN.


Variatia de temperatura luata in consideratie pentru calculul unor asemenea aparate reazem din neopren este cuprinsa intre -35°C si +50°C. In limita capacitatii portante si de deplasare, aceste aparate reazem din neopren se pot folosi si la rezemarea altor lucrari industriale.

Aparate reazem din neopren sunt elemente care asigura transmiterea solicitarilor de orice natura de la suprastructura la infrastructura. Acestea trebuie astfel alcatuite incat sa permita miscarile de translatie si rotatie a suprastructurii in anumite limite, fara a crea solicitari neprevazute in vreunul din elementele podului.


Stabilirea dimensiunilor se face luandu-se in considerare incarcarile verticale si orizontale, deformatiile liniare, rotirile, astfel incat aparatele reazem din neopren sa indeplineasca conditiile de rezistenta si stabilitate.

Grosimea straturilor intermediare de neopren va fi de 8-12 mm recomandandu-se grosimea minima. Armaturile acestor aparate reazem din neopren se executa din table de OL42 cu grosimi cuprinse intre 2 mm si 4 mm in functie de marimea acestor aparate reazem.

Caracteristicile fizice si mecanice ale amestecului din neopren trebuie sa corespunda conditiilor prevazute in standardul SR-EN 1337-3.

Aparatele de reazem din neopren armat se executa la dimensiunile cerute de utilizator