Rosturi de dilatatie

Dispozitive de tip ARCAFLEX - VIAJOINT


Dispozitive de tip ARCAFLEX - VIAJOINT

Rosturi de dilatatie

Principiul de aplicare consta in umplerea unui spatiu taiat pe zona rostului de dilatatie in imbracamintea asfaltica, cu un amestec de agregate si liant de bitum modificat cu polimeri.

Vascoelasticitatea acestui material asigura preluarea deplasarilor tablierelor in zona rosturilor de dilatatie , asigurand conditiile de etansietate si continuitatea covorului asfaltic fara deformari in zona rosturilor de dilatatie. Masticul bituminos pe baza de polimeri este recomandat la lucrari de arta rutiera ( poduri, pasaje , viaducte) noi sau cele aflate in reabilitare.

Punerea in opera se face respectand strict conditiile specifice, folosirea materialelor compatibile si specificate pentru realizare.

Utilizarea acestor tipuri de dispositive acoperire rosturi sunt limitate de elasticitatea liantului modificat cu polimeri.


Se preteaza pentru folosire la lucrari de arta rutiera a caror miscare totala nu depaseste 10mm (±5mm) care corespunda unui suflu al deschiderii de 20mm.

Masticul modificat cu polimeri are mare capacitate de de alungire, fiind stabil la temperaturi inalte si flexibil la temperature scazute.


Realizarea rostului la poduri pentru lucrari cu pante longitudinale ≤1% si transverasale ≤ 2% in conditii climaterice normale ( fara umiditate- timp neploios , temperature cuprinsa intre 2°C ÷ 30°C.

Punerea in opera se face in conformitate cu instructiunile producatorului, respectand conditiile si normele de securitatea muncii.

Pentru mai multe detalii despre serviciile noastre, pentru rosturile de dilatatie, va rugam sa folositi pagina noastra de Contact.