Dispozitive de acoperire a rosturilor


Dispozitive de acoperire a rosturilor

Pentru mai multe detalii despre produsele noastre puteti folosi pagina noastra de Contact.


Dispozitive de tip ARCAFLEX - Neopren Armat

Dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie la poduri de tip ARCA ALFA sunt constituite din elemente metalice din oţel sub formă de profile şi plăci înglobate în cauciuc şi vulcanizate, denumite module, care asigură etanşeitatea căii şi preluarea deplasărilor tablierelor podurilor de şosea.

Dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie la poduri de tip ARCA ALFA se execută în gama: 42, 50, 52, 70, 80, 100, 160, 230, 330.

Aceste tipuri de dispozitive diferă în funcţie de dimensiunile elementelor componente şi deplasările rostului de dilataţie pe care le poate prelua. Elementele metalice sunt constituite din oţel tip S/235JR, iar elementul elastic din elastomer având duritatea de 60 ShA.


Un dispozitiv de acoperire a unui rost de dilataţie la un pod este realizat din mai multe module amplasate pe toată lungimea rostului. Modulele sunt fixate pe suprastructură cu buloane adecvate de prindere. Buloanele sunt protejate împotriva coroziunii prin zincare.

Dispozitivele de acoperire a rosturilor :

  • absorb deplasările transversale, longitudinale şi rotaţiile în jurul celor trei axe spaţiale .
  • absorb mişcările care apar datorită diferenţelor de temperatură , deformării şi contracţiei structurii.
  • asigură impermeabilizarea şi hidroizolarea rostului.
  • asigură continuitatea căii de rulare.
Accesibilitate , uşurinţa în demontare , modularitate , etc.

Dispozitivele de acoperire rost tip ARCAFLEX pentru poduri , viaducte , pasaje , pasarele , rampe , sunt montate continuu în lungul întregului rost fiind alcătuite din mai multe tronsoane .

CARACTERISTICI TEHNICE ŞI DE CALITATE
  • Caracteristicile tehnice ale cauciucului
  • Caracteristici tehnice ale materialului de armare .

Elementele metalice de armare sunt constituite din oţel tip S/235JR şi corespund cerinţelor standardului SR EN 10025+A1:1994 - Produse laminate la cald din oţeluri de construcţie nealiate.